Köszöntő
KÖSZÖNTŐ

 Tisztelettel köszöntöm azokat, akik véletlenül rákattintottak honlapunkra.. Akik akarattal tették ugyanezt, azok üdvözlésére nem is találok szavakat. Ha már ilyen szépen összejöttünk, kérem, olvassák el ezt a rövid beköszöntőt.


Községünk a Rétköz és a Nyírség találkozásánál fekvő kis szabolcsi település. Az itt élő lakosság életét a víz határozza meg. Észak-nyugatról a Tisza, keletről, a legnagyobb síkvidéki tározó a Rétközi tó  határolja. Nevét is a Tisza folyónak köszönheti. Valamikor régen tutajosok kötöttek ki a község határában. Ott éjszakáztak a parton és a veres-hangyák összecsipkedték őket. Az egyik álmából ébredvén így szólt: „ Komám  Veres mart.” – így lett  községünk neve :Veresmart. A tudományos változat szerint a Tisza itt egy homok part között folyt a szabályozás előtt. A part régies neve mart volt. Jellemző az itteni szakaszra a veres nyirok és ebből származtatják községünk nevét. Nekem az első változat jobban tetszik.

Írásos emlék már az 1300-as évekből említi községünket.. Hozzátartozik Rozsálypuszta és Tölgyesszög településrész is.

Ennyit a múltról, most nézzük a jelent:

Településünk az 1980-as évek végén élte fénykorát. Ekkor kapott vezetékes ivóvizet, megépült a 4 tantermes iskola, 75 férőhelyes óvoda és a Kékcse - Szabolcsveresmart összekötő út. Ezzel az úttal megszűnt községünk zsáktelepülés jellege. Majd az 1990-es évek közepén bevezettük a gázt, a telefont. 2001-ben átadtuk az új Egészségházat, korszerűsítettük a közvilágítást. Jelenleg 3 utcát aszfaltoztunk le és folyamatban van egy faluház építése. Terveink közt szerepel a szennyvízhálózat és szennyvíztisztító telep építése és a még meglévő földutak szilárd burkolattal történő ellátása.

Én 1983-ban kerültem szülőfalum élére, és az elért eredményekért szeretnék köszönetet mondani a tanácstagoknak, a képviselőtestület tagjainak, közvetlen munkatársaimnak, intézményeink vezetőinek, dolgozóinak , a település lakosságának és nem utolsó sorban a mindenkori megyei vezetésnek, hogy az eredmények elérésében partnereink voltak és minden segítséget megadtak, hogy a fent felsorolt célkitűzések megvalósuljanak.

Remélem, hogy ez a rövid beköszöntő felkeltette érdeklődésüket, és személyesen is lesz lehetőségük megismerni településünket és felejthetetlen élménnyel távozni.

Türelmüket megköszönve:

                                               Tisztelettel:

Nagy Béla   
polgármester