Közbeszerzés TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00056 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Szabolcsveresmart községben


RENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS 2017"HATÁRTALANUL!"

Helyi Esélyegyenlőségi Program
Eseménynaptár

Köszöntő
KÖSZÖNTŐ

 Tisztelettel köszöntöm azokat, akik véletlenül rákattintottak honlapunkra.. Akik akarattal tették ugyanezt, azok üdvözlésére nem is találok szavakat. Ha már ilyen szépen összejöttünk, kérem, olvassák el ezt a rövid beköszöntőt.


Községünk a Rétköz és a Nyírség találkozásánál fekvő kis szabolcsi település. Az itt élő lakosság életét a víz határozza meg. Észak-nyugatról a Tisza, keletről, a legnagyobb síkvidéki tározó a Rétközi tó  határolja. Nevét is a Tisza folyónak köszönheti. Valamikor régen tutajosok kötöttek ki a község határában. Ott éjszakáztak a parton és a veres-hangyák összecsipkedték őket. Az egyik álmából ébredvén így szólt: „ Komám  Veres mart.” – így lett  községünk neve :Veresmart. A tudományos változat szerint a Tisza itt egy homok part között folyt a szabályozás előtt. A part régies neve mart volt. Jellemző az itteni szakaszra a veres nyirok és ebből származtatják községünk nevét. Nekem az első változat jobban tetszik.

Írásos emlék már az 1300-as évekből említi községünket.. Hozzátartozik Rozsálypuszta és Tölgyesszög településrész is.

Ennyit a múltról, most nézzük a jelent:

Településünk az 1980-as évek végén élte fénykorát. Ekkor kapott vezetékes ivóvizet, megépült a 4 tantermes iskola, 75 férőhelyes óvoda és a Kékcse - Szabolcsveresmart összekötő út. Ezzel az úttal megszűnt községünk zsáktelepülés jellege. Majd az 1990-es évek közepén bevezettük a gázt, a telefont. 2001-ben átadtuk az új Egészségházat, korszerűsítettük a közvilágítást. Jelenleg 3 utcát aszfaltoztunk le és folyamatban van egy faluház építése. Terveink közt szerepel a szennyvízhálózat és szennyvíztisztító telep építése és a még meglévő földutak szilárd burkolattal történő ellátása.

Én 1983-ban kerültem szülőfalum élére, és az elért eredményekért szeretnék köszönetet mondani a tanácstagoknak, a képviselőtestület tagjainak, közvetlen munkatársaimnak, intézményeink vezetőinek, dolgozóinak , a település lakosságának és nem utolsó sorban a mindenkori megyei vezetésnek, hogy az eredmények elérésében partnereink voltak és minden segítséget megadtak, hogy a fent felsorolt célkitűzések megvalósuljanak.

Remélem, hogy ez a rövid beköszöntő felkeltette érdeklődésüket, és személyesen is lesz lehetőségük megismerni településünket és felejthetetlen élménnyel távozni.

Türelmüket megköszönve:

                                               Tisztelettel:

Nagy Béla   
polgármester